Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: ۶۳۵ هزار نفر دانش آموز در استان کرمان در انتظار ورود به سال تحصیلی جدید هستند، هفت روز دیگر درب بیش از هفت هزار و ۵۰۰ مدرسه باز می شود و دانش آموزان به امید ساختن آینده ای بهتر راهی کلاس های درس می شوند.

هر چند که دانش آموزان در زمان ثبت نام با افزایش شهریه ها مواجه شدند اما رفته رفته گام های بچه ها به سمت مدرسه با موانع گران تری مواجه شد، روپوش مدارس دومین گام در مسیر ورود به سال تحصیلی جدید بود که با افزایش چشمگیر قیمت مواجه شد، روپوش دخترانه در کلاس ششم قیمتی معادل ۱۸۰ تومان را تجربه کرد و روپوش مدرسه دبستان پسرانه تا ۷۰ تومان در مدارس دولتی رسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این قیمت در مدارس غیر انتفاعی به مراتب بیشتر است.

قیمت سرویس مدارس هم نرخ های سر به فلک کشیده ای را تجربه می کند که بسیاری از والدین به خصوص کارمندان مجبور به پرداخت این هزینه ها هستند

قیمت سرویس مدارس هم نرخ های سر به فلک کشیده ای را تجربه می کند که بسیاری از والدین به خصوص کارمندان مجبور به پرداخت این هزینه ها هستند.

اخذ شهریه در مدارس دولتی نیز در سال جاری عادی تر از سال های قبل انجام شد و این روند در مدارس غیر انتفاعی با توجیه تورم و گرانی روند تند تر داشت.

نگاهی به بازار اقلام مورد نیاز دانش آموزان

والدین برای خرید یک کیف با کیفیت متوسط باید قیمتی بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان پرداخت کنند و کفش با کیفیت عادی نیز بین ۷۰ تا ۱۵۰ تومان نرخ گذاری می شود.

بازار کرمان حالا در آستانه سال تحصیلی جدید شاهد افزایش تقاضا برای کالاهای دانش آموزی با نرخ ارزان است و کمتر مغازه ای در شهر کرمان چنین شرایطی را برای مردم فراهم کرده است.

قیمت دفترچه خط دار ۶۰ برگ هم اکنون ۱۳ هزار تومان تا ۱۸ هزار تومان بنا به کیفیت جلد و کاغذ قیمت گذاری شده است اما در برخی مغازه ها دفترچه های تعاونی با نرخ های ارزان تر عرضه می شود که البته مردم فقط نرخ های این دفترچه ها را می بینند و جای این دفتر ها در قفسه ها خالی است.

مداد مشکلی قیمتی بین ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ تومان دارد، یک جعبه مداد رنگی متوسط ۲۴ هزار تومان است، جعبه مدارس قیمتی بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان از نوع متوسط دارد، پاک کن ۷ هزار تا ۱۵ هزار تومان و خط کش و قمقمه و ... هر کدام قیمت بالایی را به خود اختصاص داده است.

یک خودکار معمولی بین ۱۸ هزار تا ۲۵ هزار تومان قیمت دارد و مداد اتود هم ۴۰ هزار تومان قیمت گذاری شده است.

این در حالی است که هنوز پکیج دانش آموزان برای ورود به مدارس کامل نشده و در روزهای ابتدایی ورود دانش آموزان به مدرسه معلمان برای ارائه آموزش بهتر درخواست خرید برخی اقلام آموزشی دیگر را نیز خواهند کرد.

برای خرید معمول و با رعایت صرفه جویی  ورود یک دانش آموز به مدرسه نیاز به خرید ۱۰۰ هزار تومان لوازم التحریر دارد

برای خرید معمول و با رعایت صرفه جویی  ورود یک دانش آموز به مدرسه نیاز به خرید ۱۰۰ هزار تومان لوازم التحریر دارد.

هر چند گفته می شود که نظارت کامل بر روند توزیع اقلام مورد نیاز دانش آموزان وجود دارد اما گویا بازار بنا به قانون عرضه و تقاضا به حال خود رها شده و عرصه ای دیگر برای سودجویان برای پر کردن جیب خود از تقاضای مردم فراهم شده است و مردم مجبور به تامین نیاز فرزندانشان هستند و خرده فروشان نیز چاره ای جز فروش اجناس گرانی که به دستشان رسیده ندارند.

اما در این بازار لاکچری ها هنوز به خرید لوازم التحریر فانتزی ادامه می دهند و در بخشی از جامعه بازار خرید و فروش داغ است.

خیرین برای حمایت از محرومان ورود کنند

با این وجود هستند خیرین و ان جی اوهایی که برای کمک به مردم بی بضاعت و محروم کمک کنند. کمپین های حمایت از دانش آموزان محروم در حالی شکل گرفته که در شرایط فعلی تامین لوازم التحریر برای برخی از خانواده ها به مشکل جدی و عمده ای تبدیل شده است که تنها با حمایت خیران می توان این مشکلات را حل کرد.

مردم چه می گویند

بوی ماه مهر در سال جاری با بوی گرانی کاغذ و مداد همراه شده است، زهرا یکی از اهالی شهر کرمان است که به خبرنگار مهر می گوید:شوهرم بیکار است و من با پرستاری از بچه های مردم خرج خانواده را تامین می کنم، وقتی برای ثبت نام مراجعه کردم در کنار مبلغی که برای ثبت نام مدرسه  به عنوان همیاری از من درخواست شد که البته با همکاری مدیر مدرسه این مشکل رفع شد درخواست پرداخت ۱۸۰ هزار تومان برای تامین رو پوش مدرسه شد.

وی گفت: درآمدم در هر ماه یک میلیون ۵۰۰ تومان است و سه فرزند دارم که همه شرایط مشابه دارند و نمی دانم چگونه لوازم ورود به مدرسه را برای آنها فراهم کنم قیمت ها نسبت به سال گذشته ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش دارد.

محمد یکی دیگر از والدین است که می گوید: مبلغ همیاری در سال گذشته ۳۰۰ تومان در سال جاری ۴۰۰ تومان تامین شده بود همچنین وقتی که برای تامین لوازم التحریر مراجعه کردم در مجموع یک مداد مشکلی، یک مداد قرمز، تراش و پاک کن و سه دفتر ۶۰ برگ تهیه کردم و ۱۱۰ هزار تومان پرداخت کردم.

در مجموع یک مداد مشکلی، یک مداد قرمز، تراش و پاک کن و سه دفتر ۶۰ برگ تهیه کردم و ۱۱۰ هزار تومان پرداخت کردم

احمد یکی دیگر از والدین می گوید: قیمت سرویس مدارس سر به فلک می کشد و نمی دانم برای رفت و آمد فرزندم به مدرسه چه انجام دهم، برای خرید کیف و کفش و لباس مدرسه یک خانواده با درآمد متوسط هم با مشکل مواجه می شود.

وی می افزاید: همان نظارتی که تاکنون بر قیمت اجناس دیگر وجود داشت حالا در زمینه لوازم التحریر و اقلام دانش آموزی وجود دارد یک کفش را می توان در قیمت های مختلف در بازار مشاهده کرد، یک مارک کیف از ۹۰ تا ۱۶۰ هزار تومان در بازار به فروش می رسد و فروشنده هم پاسخگو نیست.

شگفتی مسئولان کرمان از نحوه توزیع دفتر چه های تعاونی در کشور

اما نگرانی وقتی بیشتر می شود که در زمینه توزیع دفتر حمایتی دانش آموزی استان کرمان در سال جاری جزو مناطق محروم در نظر گرفته نشده است! این مساله شگفتی مسئولان استان کرمان را نیز به همراه داشته و مشخص نیست چگونه دانش آموزان مدارس کپری شرق و جنوب استان کرمان که تعداد قابل توجهی را نیز تشکیل می دهند جزو مناطق محروم در نظر گرفته نشده اند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری کرمان اواسط شهریور ماه در جلسه تنظیم بازار استان کرمان از نحوه اختصاص دفترچه های حمایتی از دانش آموزان با انتقاد از سهمیه ای که به کرمان اختصاص یافته است گفت: استان کرمان در این سهمیه بندی از لیست مناطق محروم خارج شده و در مجموع به هر دو دانش آموز یک دفترچه اختصاص داده شده است.

محمدعلی دهقان با انتقاد از نحوه تقسیم دفترچه ها بیان کرد: از مسئولان این سوال را داریم که آیا وضعیت جنوب کرمان را ندیده اند؟ با این شرایط توزیع این دفترچه ها بین دانش آموزان محروم بسیار مشکل است.

وی گفت: سهمیه کرمان اندک است و ما ۶۳۵ هزار دانش آموز داریم و اگر اینگونه حساب کنیم که هر دانش آموز به ۵ دفتر نیاز دارد عملا امکان تامین نیاز آنها فراهم نمی شود.

وی از مسئولان خواست به گونه ای برنامه ریزی کنند که حداقل در مناطق محرومی مانند جنوب کرمان به هر دانش آموز محروم دو دفتر چه اختصاص یابد.

گفته می شود در سال جاری دو میلیون ۲۰۳ هزار و ۲۸۵ جلد دفتر چه یارانه ای به استان کرمان اختصاص یافته است که مسئولان استان سعی دارند با شناسایی خانواده های کم درآمد این دفتر چه ها را بین دانش آموزان نیازمند تقسیم کنند.

در چنین شرایطی همیاری و همکاری مردم در تامین نیاز خانواده های محروم از اهمیت بالایی برخوردار است که در این زمینه پویش های مردمی مختلفی در استان راه اندازی شده است.

کد خبر 4718554

منبع: مهر

کلیدواژه: آموزش و پرورش کرمان استانداری کرمان لوازم التحریر محمد دهقانی ماه محرم قزوین بوشهر مراسم عزاداری شیراز عاشورا ایلام شهرکرد اربعین حسینی خطبه های نماز جمعه گرگان تاسوعا و عاشورا ماه محرم و صفر سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۱۱۱۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن

 به گزارش اتاق خبر به نقل از عرشه آنلاین :گزارش‌های رسمی نشان می‌دهد تعداد مستاجران در کشور به یک‌سوم رسیده است. این در حالی‌ست که تورم بازار اجاره و مسکن هر روز در روند صعودی پیشروی می‌کند و این موضوع در آینده به بحرانی بزرگ دامن خواهد زد.

، آسیب‌های ناشی از تحریم‌های اقتصادی که علیه یک کشور شدت می‌گیرد، آثار خود را تنها در یک عرصه نشان نمی‌دهد. این تحریم‌ها در ایران نیز سالهاست در تار و پود اقتصاد تنیده‌ و سرنوشت تمام حوزه‌های آن را تحت تاثیر خود قرار داده است.

یکی از اصلی‌ترین این حوزه‌ها مسکن است که به‌ویژه از سال ۱۳۹۷، افزایش قیمت افسارگسیخته‌ای را تجربه کرده است. این تورم قیمتی نیز خود، عرصه مسکن را از چند بعد متفاوت تحت فشار گذاشته است، به‌گونه‌ای که در یکی از سیاه‌ترین دوره‌های خود به‌سر می‌برد.

اپیزود اول؛ تورم مسکن و ناامیدی مردم از صاحبخانه شدن

تورم صعودی مسکن طی سال‌های اخیر در حالی اتفاق افتاده که قدرت اقتصادی مردم، از آن، جا مانده است؛ در نتیجه مسکن برای تعداد زیادی از خانوارها در سراسر کشور تبدیل به رویایی دست‌نیافتنی شده است. به‌گونه‌ای که تعداد معاملات نسبت به ‌سال‌های گذشته افت چشمگیری را تجربه کرده است.

سیاست‌های انقباضی دولت در سال ۱۴۰۲ نیز به این موضوع دامن زده است. بر اساس گزارش بانک مرکزی، تعداد معاملات از دی‌ماه ۱۴۰۱ تا شهریور ۱۴۰۲ حدود ۷۵ درصد افت داشته است. کارشناسان می‌گویند ضربه‌ای که این رکود بر بدنه بازار مسکن وارد کرده، کاری‌تر از ضربه افزایش قیمت در سال‌های اخیر بوده است.

اپیزود دوم؛ رکود در معاملات مسکن و یاس سازندگان 

قیمت مصالح ساختمانی و افزایش هزینه‌های ساخت مسکن در سال‌های اخیر، حاشیه سود انبوه‌سازان را کاهش داده است. این موضوع در کنار نبود مشتری و کاهش قدرت اقتصادی مردم باعث شد انبوه‌سازان عطای ساخت و ساز را به لقای آن ببخشند و خود را از این صنعت کنار بکشند.

در نتیجه اکنون بازار مسکن، هم از سمت عرضه و هم از سمت تقاضا با مشکل مواجه است و از هر سو که به آن نگریسته شود جز سیاهی رنگی نیست!

اپیزود سوم؛ رشد تورم در بازار اجاره و نگرانی مستاجران

قیمت مسکن علاوه بر تاثیری که بر عرضه و تقاضا دارد به‌طور مستقیم بر بازار اجاره نیز موثر است. تورم در این دو بازار، موازی با یکدیگر حرکت می‌کند و هرگاه سرعت قطار رشد قیمت در بازار مسکن شدت بگیرد، بازار اجاره را نیز به‌دنبال خود خواهد کشید.

آماری که دنیای‌اقتصاد به تازگی منتشر کرده نشان می‌دهد، روند رشد اجاره‌‌بهای مسکن، هم در تهران و هم در کشور از «ورود بازار اجاره‌‌ به عصر جدید» حکایت می‌کند؛ سال گذشته هزینه اجاره‌‌نشین‌‌ها در کشور، نزدیک به ۴۰‌ درصد (۳۹.۶ درصد) نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش پیدا کرد و در تهران نیز تورم اجاره، نرخ ۵۲ را به ثبت رساند که هر دو نرخ، «رکورد رشد سالانه اجاره‌‌بها» در تاریخ ثبت آمارهای اجاره، محسوب می‌شود.

بر اساس آمارهای مورد اشاره، مشخصه اصلی این دوره از بازار اجاره مسکن که به صورت محسوس از اواخر دهه ۹۰ –به طور دقیق از سال ۹۹، یعنی دو سال پس ‌‌از شروع جهش قیمت مسکن- شکل گرفته، «پوست‌‌اندازی تورم اجاره» است.

در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا پایان ۱۴۰۲، میانگین نرخ رشد سالانه اجاره‌‌بها در کشور سه برابر نرخ سال‌های ۹۰ تا پایان ۹۶ بوده است. در شهر تهران نیز همین شاخص یعنی میانگین تورم سالانه اجاره به ۴ برابر قبل رسید. این در حالی‌ست که با کوتاه شدن دست مردم از خرید خانه هر روز نیز به تعداد مستاجران در کشور افزوده می‌‌شود.

داده‌های مرکز آمار ایران نشان از آن دارد که از دهه ۳۰ خورشیدی نسبت مالکان مسکن به مستأجران به صورت مداوم در حال افزایش بوده است. این روند از دهه ۷۰ شیب نزولی گرفته و اجاره‌نشینی به سرعت رشد کرده است؛ تا آنجا که در حال حاضر نزدیک به یک‌سوم جمعیت کشور و بیشتر از نیمی از تهرانی‌ها مستأجر هستند.

کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند در سال ۱۴۰۳ قیمت مسکن روندی صعودی را طی کند و در مقابل، تورم اجاره نیز مسیری افزایشی پیش رو داشته باشد. 

حالا باید دید در آینده چه بر سر قشری خواهد آمد که دیگر با شرایط فعلی توانی برای خرید مسکن ندارند و در مقابل اجاره یک خانه حداقلی نیز هر روز برای آنها سخت‌تر می‌شود.

 

دیگر خبرها

  • سبزیجات در مدار گرانی+جدول
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور
  • درخشش دختران کرمانی در چهار وزن نخست وزنه برداری نوجوانان ایران
  • بهره برداری از ۱۵۷ کلاس درس در خواف
  • آموزش ۷۰۰ دانش‌آموز در مدرسه رباتیک امیرکبیر
  • امداد رسانی و نجات جوان کرمانی پس از سقوط در ارتفاعات
  • قیمت پراید «عجیب» شد/ گرانی بی‌سابقه قیمت خودرو در بازار
  • تورم و گرانی مسکن زنگ خطر بحران را به صدا درآورد؛ 3 تصویر از افزایش قیمت مسکن
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد