Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-06@17:03:56 GMT

اعضای باند کلاهبرداری سایت دیوار بازداشت شدند

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۴۰۷۱۱۷

اعضای باند کلاهبرداری سایت دیوار بازداشت شدند

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومی دادگستری کل استان کرمان، دادخدا سالاری در تشریح جزئیات این خبر افزود: در این رابطه 2 متهم مرد و یک زن دستگیر شدند و کلاهبرداران از طریق تبلیغ انتقال امتیاز وام، فروش گوشی تلفن همراه و تلویزیون ال. ای. دی. اقدام به کلاهبرداری از شهروندان می کردند.
وی تصریح کرد: با توجه به طرح شکایات متعدد در پلیس فتا و پلیس آگاهی کرمان در مورد ارتکاب کلاهبرداری توسط افرادی در فضای مجازی و دیوار و پس از تشکیل 12 پرونده در پلیس فتا، 9 پرونده در پلیس آگاهی کرمان و 10 پرونده دیگر در کشور و در شهرهای مختلفی از جمله یزد، میناب، آستارا ،جیرفت، سیرجان و غیره با موضوعات مشابه که بیانگر گستردگی عملیات متهمین بود، بلافاصله رسیدگی به موضوع در دستور کار این دادسرا قرار گرفت و دستور کشف هویت مرتکبین و کشف ادله مرتبط با جرم صادر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این مقام ارشد قضایی در استان کرمان اعلام کرد: با تحقیقات انجام شده مشخص شد وجوه حاصل از جرم به حساب مردی با نام اختصاری (م .ح) متهم ردیف اول منتقل شده است.
سالاری گفت: سرانجام مخفیگاه متهمان شناسایی و در این رابطه سه تن از اعضای باند دستگیر و از محل اختفای کلاهبرداران تعداد زیادی گوشی تلفن همراه، کارت بانکی و فیش های بانکی که متهمین درصدد تهیه نمونه جعلی اسناد انتقال امتیاز وام بر اساس آن بوده اند، کشف شد.
دادستان کرمان افزود: 2 نفر از متهمان پس از دستگیری به بزه ارتکابی اقرار کرده و تحقیقات تکمیلی به مظنور کشف اسناد مجعول و موارد استفاده آن و همچنین شناسایی هویت سایر بزه‌ دیدگان در جریان است و متهمان با قرار تامین مناسب در بازداشت به سر می برند.
وی عنوان کرد: بررسی ‌های انجام شده حکایت از استفاده متهمان از شماره تلفن های مختلف برای ثبت آگهی در سایت دیوار و در سطح وسیعی دارد.
سالاری افزود: کلاهبرداران پس از تماس تلفنی شهروندان (قربانی) با آنها جهت خرید محصول یا دریافت امتیاز وام به نامبرده اعلام می کرد جهت اخذ خدمات 50 درصد قیمت را به کارت بانکی واریز کنند و 50 درصد باقیمانده نیز پس از دریافت محصول یا اخذ امتیاز وام اخذ می شود.
دادستان کرمان گفت: در این راستا متهم برای جلب اعتماد فرد مقابل، تصویر محصول مورد نظر یا برگه انتقال امتیاز وام را برای قربانی ارسال می کرده سپس متهم تلفن همراه خود را خاموش و از پاسخگویی امتناع می کند.
** چگونه می توان یک معامله را با خیالی آسوده انجام داد؟
دادستان کرمان از باب پییشگیری از وقوع جرم هشدار داد: شهروندان باید قبل از حصول اطمینان از صحت اطلاعات ارائه شده از سوی فرد فروشنده، اقدام به واریز وجه نکنند و حتی الامکان ارتباطات و خرید و فروش ها را به صورت حضوری انجام دهند.
وی گفت: شهروندان باید توجه داشته باشند تحت هیچ عنوان پیش از رویت و دریافت کالا مبلغی را به حساب فروشنده واریز نکنند.
سالاری اظهار داشت: خریداران باید توجه کنند ترجیحاً از ساکنان شهر خود به صورت حضوری خرید کنند.
وی بیان کرد: تجربه نشان داده قرار گذاشتن در شعب بانک ها و انتقال پول پس از دریافت کالا از امن ترین روش های معامله است.
** امن خرید کنید
سالاری در زمینه اینکه چگونه می توان یک معامله را با خیالی آسوده انجام داد، گفت: حتما از افرادی خرید کنید که امکان ملاقات حضوری آنها پیش از انجام معامله فراهم باشد و قبل از خرید، کالا را با دقت مورد بررسی قرار دهید.
وی ادامه داد: ارائه اطلاعات حساب از سوی فروشنده نباید موجب اعتماد شما شود زیرا ممکن است اطلاعات شخص دیگری مورد سوء استفاده قرار گرفته باشد و تحت هیچ عنوان پیش از دریافت کالا هزینه‌ای پرداخت نکنید.
این مقام ارشد قضایی بیان کرد: خریدار در صورت امکان، هنگام خرید کالا رسید کتبی معتبر از فرد دریافت کند و بهتر است در اماکن شلوغ و امن همچون نزدیک پایگاه های پلیس، شعب بانک ها و غیره قرار ملاقات بگذارد.
وی تاکید کرد: خریدار باید شماره تلفن ثابت از شخص فروشنده بخواهد و با آن تلفن با وی صحبت کند تا از واقعی بودن شماره ثابت اطمینان حاصل کند.
سالاری افزود: خریدار باید شناسه آگهی و تمام اطلاعاتی که از فروشنده دارد را تا پایان معامله نزد خود نگهداری کند و ترجیحاً از صفحه آگهی اسکرین شات تهیه کند و برای اطمینان بیشتر می تواند سایر آگهی های فروشنده را نیز بررسی کرده و در صورت دیدن موضوعی غیر طبیعی از انجام معامله جلوگیری کند.
وی گفت: بهتر است خریدار از فرشنده اسکن شناسنامه یا کارت ملی را که با نام صاحب حسابی که می خواهید پول را برای آن واریز کند مطابقت دهد و برای اطمینان بیشتر می تواند از شناسنامه و یا کارت ملی در کنار کالا عکس بگیرد و برای خریدار ارسال کند.
دادستان کرمان در پایان تاکید کرد: شهروندان باید در صورتی که قیمت و شرایط ارائه کالا یا خدمات بیش از حد عالی و خارج از عرف به نظر می‌ رسد دقت کنند.
3029
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها پول جرم روابط عمومی شماره تلفن فتا جام ملت های آسیا منع به کارگیری بازنشستگان بودجه 98 جلیقه زردها امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۰۷۱۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه

به گزارش صدای ایران از ایسنا،وحید سلطانی، با اشاره به کلاهبرداری در حوزه فروش اشیاءتاریخی گفت: یکی از مواردی که چندین سال است شاهد وقوع آن هستیم، کلاهبرداری در پوشش فروش سکه‌های تاریخی یا اجناس و اشیای قدیمی است، شیوه‌ای که اگر روزگاری با ترفند پیامک و ... انجام می‌شد امروزه با پیچیده‌تر شدن روابط و تحولات اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی، مصادیق آن نیز پیچیده‌تر از قبل شده است.

وی ادامه داد: در حوزه میراث فرهنگی، مصادیق مجرمانه از قبیل خرید و فروش اموال تاریخی ـ فرهنگی که در اصطلاح عامیانه به آن عتیقه‌جات، دفینه یا اموال زیر خاکی می‌گویند نیز وارد حیطه‌های کلاهبرداری یا به کارگیری شیوه‌های متقلبانه از طریق جعل و اسناد جعلی شده است. تجربیات روان‌شناسی نشانگر آن است که متقلبان بدل انداز، کلاهبرداران و جاعلان اموال تاریخی ـ فرهنگی، بهره هوشی بالاتر از قربانیان خود را داشته و از این طریق توانسته‌اند با توسل به شیوه‌های متقلبانه و طمع خریداران، آنان را به دام خود جلب و با طعمه‌گذاری از این افراد کلاهبرداری کنند.

سلطانی با بیان اینکه قانون‌گذار در بخش تعزیرات قانون مجازات اسلامی از ماده ۵۵۸ تا ۵۶۹ (فصل نهم ـ تخریب اموال تاریخی، فرهنگی) به جرم انگاری و مجازات رفتار‌های مجرمانه مرتبط با میراث فرهنگی پرداخته است، گفت: نگاهی به آمار یگان زحمت‌کش حفاظت میراث فرهنگی، حکایت از آن دارد که تنها در سال ۱۴۰۲ و استان اصفهان، از میان اموال تاریخی ـ فرهنگی کشف شده، فقط یک ششم آن اصالت داشت و مابقی تقلبی بودند. لازم به ذکر است همین روند را در استان‌های درگیر با موضوع حفاری غیرقانونی مانند استان‌های مازندران، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و گیلان و ... را نیز با فراوانی کمتر شاهد هستیم.

این جرم شناس با تاکید بر اینکه عمده اشیاء تاریخی که به فروش می‌رسد جعلی و در واقع دامی برای کلاهبرداری از مردم است، گفت: متأسفانه سقوط برخی از ارزش‌ها و ترویج روحیه یک شبه پولدار شدن، سبب شده تا تعداد قابل توجهی از مردم به سمت چنین معاملاتی گرایش پیدا کنند. از طرفی دیگر نیز گستردگی پهنه میراث فرهنگی و تمدن کشور در کویرها، کوه‌ها و نقاط دور از دسترس و همچنین کمبود بودجه و نیروی انسانی آموزش به این معضل نیز دامن زده است.

وی ادامه داد: آگاهی مردم نسبت به شیوه‌های کلاهبرداران که در بستر‌های فضای مجازی نیز متأسفانه شاهد آن هستیم، توجه به هشدار‌ها و آموزش‌های مسئولین امر به جهت پیشگیری از قربانی شدن در برابر این نوع جرایم، در ناکام گذاشتن مجرمان بسیار تأثیرگذار است.

سلطانی درباره اینکه افراد در صورت مواجهه با کلاهبرداران چه باید انجام دهند، گفت: برخی زمانی که مورد کلاهبرداری قرار می‌گیرند به سبب آنکه خود مرتکب اقدامی غیرقانونی شده‌اند، از طرح شکایت واهمه دارد. اما توصیه من این است که در صورت مالباختگی، حتماً موضوع را به ادارات کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان‌ها اطلاع دهند شود تا یگان حفاظت پیگیری‌های لازم را برای شناسایی، تعقیب، دستگیری و استرداد وجوه با هماهنگی مقام قضایی انجام دهد.

دیگر خبرها

  • کلاهبرداری با رسید جعلی
  • دستگیری باند سارقین به عنف در شهر کرمان
  • دستگیری اعضای باند فرا استانی سرقت از بانوان مسن شهر کرمان
  • بازداشت اعضای یک شرکت هرمی کلاهبردار در شهریار
  • باند سارقین طلای پیرزن ها متلاشی شد
  • دستگیری باند فرا استانی سرقت از پیرزن‌ ها در کرمان
  • دستگیری باند فرا استانی سرقت از پیرزن‌ها در کرمان
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • دستگیری باند فرااستانی سرقت از پیرزن‌ها در کرمان+تصویر
  • هشدار نسبت به کلاهبرداری از مردم در پوشش خرید و فروش عتیقه