Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمان – موارد عقرب گزیدگی در جنوب کرمان همچنان رو به افزایش است و طبق آخرین آمار سه هزار نفر بر اثر گزش به مراکز درمانی مراجعه کرده اند که سه نفر از این افراد جان با خته اند.

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: داستان عقرب گزیدگی ها در جنوب کرمان رو به افزایش است، در سال جاری جنوب کرمان ابتدا با بارشهای سیل آسا مواجه شد و در نهایت گرمای بیش از حد هوا و خشکسالی جای باران های سیل آسا را گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همین روند تغییرات اقلیمی موجب شد، جمعیت حشرات مختلف و آفات از جمله رتیل و عقرب افزایش یابد و در نهایت این حشرات برای تامین آب در گرمای طاقت فرسای تابستان به سمت روستاها، مزارع و خانه های مردم در روستاها و حتی شهرهای بزرگ جنوب کرمان هجوم بردند.

سم پاشی در روستاها

محمد علیرامدی، دهیار یکی از روستاهای جنوب کرمان در گفتگو با مهر می گوید: تا کنون حضور این حجم بالای حشرات از جمله عقرب و مار در جنوب کرمان سابقه نداشته است و متاسفانه به دلیل محرومیت موجود در جنوب کرمان مردم نیز اکثرا در روستاهای دور افتاده شب ها را در کپر ها و یا حیات خانه باغ ها می خوابند و چون این حشرات شبها فعالیت می کنند بسیاری از مردم با مشکل مواجه می شوند.

این دهیار افزود: به مردم تذکر داده شده که از محافظ های توری شکل برای دور ماندن از نیش عقرب ها استفاده کنند اما نحوه زندگی مردم به گونه ای است که به ناچار باید در محیط هایی حضور یابند که امکان حضور عقرب هم وجود دارد.

در بسیاری موارد مردم اقدام به خود درمانی می کنند و یا موضوع را جدی نمی گیرند در سال جاری موارد مرگ و میر افزایش یافته است

وی می گوید: در بسیاری موارد مردم اقدام به خود درمانی می کنند و یا موضوع را جدی نمی گیرند در سال جاری موارد مرگ و میر افزایش یافته است و دلیل این امر هم این است که گونه عقربی که با رشد جمعیت مواجه شده زهر خطرناکی دارد.

وی افزود: خوشبختانه علوم پزشکی با حضور در روستاها اقدام به سم پاشی روستاها کرده است اما هنوز هم مشکل حضور حشرات وجود دارد به همین دلیل از مردم می خواهیم تدابیر ایمنی را رعایت کنند.

علیرامدی گفت: با این وجود در برخی از روستاها و مکان های دور افتاده هیچ امکانات درمانی وجود ندارد و مردم هم تا مجبور نشوند به پزشک مراجعه نمی کنند و اکثرا بعد از اینکه چند روز از گزش گذشته است و حال بیمار بدتر می شود به پزشک مراجعه می کنند.

وی افزود: در روستاهایی که مرکز بهداشت دارند سرم پادزهر هم توزیع شده است در واقع این کار در سال جاری به صورت منسجم تری انجام شده است.

عقربها در لابه لای دیوارهای خانه های کپری لانه می کنند

محمد بارزی یکی از شهروندان جنوب کرمان می گوید: وقتی مسئولان می گویند فرهنگ سازی نشده است انسان تعجب می کند گویا برخی از مسئولان هنوز روستاهای دور افتاده جنوب کرمان را ندیده اند من سوال می کنم با چه زیر ساختی می توان در روستایی کپری که تا اولین مرکز شهری ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و برق و آب ندارد و اکثر مردمش هنوز امکانات اولیه زندگی را ندارند فرهنگ سازی کرد.

من سوال می کنم با چه زیر ساختی می توان در روستایی کپری که تا اولین مرکز شهری ۱۰۰ کیلومتر فاصله دارد و برق و آب ندارد و اکثر مردمش هنوز امکانات اولیه زندگی را ندارند فرهنگ سازی کرد

وی افزود: در برخی از این روستاها محرومیت آنقدر زیاد است که خانه های مردم از برگ درختان است و مار و عقرب در لابه لای دیوارهای کپر زندگی می کنند در چنین محیطی چگونه می شود فرهنگ سازی کرد که مردم سم پاشی کنند و یا در مکانی محفوظ بخوابند، مسئولان می دانند که تمام محل امرار معاش این افراد فقط یارانه است؟

وی گوید: اول باید محرومیت زدایی کرد بعد به فکر افتاد که سطح زندگی و رفتارهای مخاطره آمیز بهداشتی مردم را ارتقاء دهیم.

۳۰۰۰ مورد عقرب گزیدگی و سه مورد فوتی در جنوب کرمان

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی جیرفت در آخرین اظهار نظرش در خصوص عقرب گزدیگی در جمع خبرنگاران گفت: در ۴ ماهه اول سال‌جاری بیش از ۳۰۰۰ مورد گزش در اثر گزش عقرب داشتیم که به مراکز درمانی مراجعه کرده اند و تنها ۳ مورد فوتی گزارش شده است.

رضا محمدی خاطرنشان کرد: آمار گزش بیش از میزان اعلام شده است و این تعداد کسانی هستند که به مراکز درمانی مراجعه کردند و یا بعضا هم مراجعه نمی کنند لذا باید با عزمی جدی با آموزش چهره به چهره و با استفاده از تریبون های نماز جمعه کار فرهنگی انجام داد و در این زمینه آگاه سازی کرد تا افراد پس از گزش عقرب به موقع به مراکز درمانی مراجعه کنند.

پای اداره برق به میان آمد

وی از تجهیز همه مراکز درمانی به سرم ضد سم عقرب خبر داد و افزود: در مراکز بهداشتی و درمانی در جنوب کرمان سرم ضد سم عقرب به اندازه کافی وجود دارد و از این بابت هیچگونه دغدغه‌ای وجود ندارد. در همه بیمارستان ها علاوه بر سرم ضد سم عقرب داروهایی که برای گزش مورد نیاز هستند وجود دارد.

اگر این خانواده ها از نعمت برق برخوردار باشند نیاز نیست که شب در فضای بیرون استراحت کنند و مورد گزش عقرب قرار بگیرند

محمدی از برگزاری کارگاه آموزشی برای پزشکان و پرسنل خبر داد و بیان کرد: تاکنون چندین کارگاه آموزشی برگزار شده است و جلساتی را نیز با فرمانداران شهرستان های جنوب کرمان داشته‌ایم که راهگشا بوده است.

باید از عقرب گزیدگی پیشگیری کرد زیرا برخوردار نبودن مردم در مناطق محروم از امکاناتی از جمله آب، برق و جاده دسترسی می تواند در نرسیدن به موقع افراد به مراکز درمانی در مواقع گزش موثر باشد.

وی می گوید: وقتی شرایط رشد و نمو حشرات در برخی از مناطق جنوب کرمان فراهم است چگونه می توانیم با این آمار گزش مقابله کرد.

آغاز آموزش خانه به خانه مردم

وی با گلایه مندی از اداره برق خاطر نشان کرد: به عنوان مثال وقتی اداره برق برای برق رسانی به یک روستا با ۲۰ خانوار به خاطر اینکه ۴ خانواده در تهیه کنتور به هر دلیلی تعلل می‌کنند، به مابقی خدمات نمی دهد جای تاسف است زیرا اگر این خانواده ها از نعمت برق برخوردار باشند نیاز نیست که شب در فضای بیرون استراحت کنند و مورد گزش عقرب قرار بگیرند.

موردی مشاهده شده که کودکی ساعت ۶ صبح دچار گزش شده و ۵ عصر به مرکز درمانی مراجعه کرده است در حالی باید در اولین لحظه ای که متوجه شدند بدون فوت وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند

وی گفت: عقرب گزیدگی موضوعی نیست که سیستم درمانی مقصر باشد زیرا در مسئله فرهنگ نیز به شدت دچار مشکل هستیم. موردی مشاهده شده که کودکی ساعت ۶ صبح دچار گزش شده و ۵ عصر به مرکز درمانی مراجعه کرده است در حالی باید در اولین لحظه ای که متوجه شدند بدون فوت وقت به مراکز درمانی مراجعه کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت از تهیه و توزیع بروشور های هشدار دهنده و آموزشی در جنوب کرمان خبرداد و افزود: علاوه بر تهیه و توزیع بروشورهای آموزشی و هشدار دهنده، آموزش خانه به خانه در حال انجام است و یکی از مصوبات اصلی در دانشگاه است که با سرعت در دستور کار قرار گرفته است.

وی، طبابت های سرخود و خانگی را یکی دیگر از علت فوت در اثر عقرب گزیدگی دانست و گفت: متاسفانه طبابت های خانگی و سرخود به یک فرهنگ عمومی تبدیل شده است؛ وقتی چند نفر از اهالی روستا نظر می دهند خانواده فکر می کند مشکلی نیست و گوش می کند و دیر هنگام به مراکز مراجعه می کنند که دیگر کاری از دست ما بر نمی‌آید. از سه مورد فوت ناشی از اثر سم عقرب در چهار ماه امسال، ۲ مورد قبل از رسیدن به مرکز درمانی بوده است.

محمدی تصریح کرد: یک مورد فوت ناشی از عقرب گزیدگی ناشی از این بوده که خانواده هزینه رسیدن به مرکز درمانی را نداشته است و باز هم تاکید می کنم اینگونه موارد علت مرگ عقرب گزیدگی ها است و فوتی ها در اثر سم عقرب و گزش کم است.

فرمانداران برای سم پاشی کلونی های حشرات همراهی کنند

وی، نشست با فرمانداران را تاثیرگذار بر امر مقابله با رشد و نمود حشرات دانست و بیان کرد: از فرمانداران خواسته ایم جاهایی که محل زیست عقرب و حشرات گزنده هستند از بین ببرند و در کنار این اقدام، سم پاشی نقاط شناسایی شده و مستعد رشد حشرات گزنده و سمی در حال انجام است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت افزود: عده ای با وجود اینکه واحدهایی مسکونی برای سکونتشان در روستا احداث شده ولی باز هم در کپر زندگی می کنند که شرایط گزش با حشرات فراهم می شود.

مردم محروم جنوب و شرق کرمان این روزها با مشکلی مواجه شده اند که شهر نشین ها حتی تصورش را هم نمی توانند بکنند و خواستار تدبیر مسئولان برای حل معضل گزش توسط عقربهایی هستند که به روستاها هجوم آورده اند.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۳۴۴۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری

ما دختران و مادران اصفهانی برای این انقلاب و سردمدارانش می‌خواهیم غوغا به پا کنیم، می‌خواهیم به دشمنان بگوییم که از شهادت هراس نداریم و برای رسیدن به آن هرکاری می‌کنیم؛ بهتر است این‌طور بگویم که به کرمان رفتیم تا به دشمنان ثابت کنیم امنیت کشور ما با کارهای شما به خطر نمی‌افتد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، ما دختران و مادران اصفهانی برای این انقلاب و سردمدارانش می‌خواهیم غوغا به پا کنیم، می‌خواهیم به دشمنان بگوییم که از شهادت هراس نداریم و برای رسیدن به آن هرکاری می‌کنیم؛ بهتر است این‌طور بگویم که به کرمان رفتیم تا به دشمنان ثابت کنیم امنیت کشور ما با دو تا بمب به خطر نمی‌افتد؛ تا زمانی که ما نوجوانان و جوانان به همراه مادران غیورمان در میدان هستیم، نمی‌گذاریم به وجبی از این خاک نگاهی چپ بیفتد.

زیارت کرمان پر از برکت و همراه با خاطرات خوش معنوی و زمانی برای همدلی است؛ در این هنگام آموختم که جز گفتن شکر در مواقع سختی چیزی بر زبانم جاری نباشد چراکه ما دختران حاج قاسم و پای کار این مکتب هستیم؛ سفرمان را از بهشت روی زمین اصفهان یعنی گلستان شهدا آغاز کردیم؛ ساعاتی پیش از حرکت همه با کوله پشتی‌های سبک اربعینی یکی یکی در خیمه جمع شدیم، بر سر مزار شهدای عزیزمان شهید زاهدی، خرازی، کاظمی و هم رزمانشان رفتیم و اذن رفتن خواستیم.

ساعت موعد فرا رسید و به سوی مقصد راهی شدیم؛ در طی مسیر با سربندهای یازهرا (س)، لبیک یا خامنه‌ای، یا علی‌اصغر و عکس‌هایی از شهیدان خرازی، همت، زین‌الدین، کاظمی و… را به شیشه اتوبوس زدیم تا وجود آن‌ها را کنار خودمان و در طول مسیر حس کنیم؛ کتاب می‌خواندیم، با همسفری‌ها درمورد شهدا، مکتب حاج قاسم، آرمان کشور و مواردی مختلفی صحبت می‌کردیم و سعی داشتیم بهتر به معنویات خود بپردازیم.

پنجشنبه صبح برای اقامه نماز جماعت بیدار شدیم، عجب صحنه‌ای بود و چه جمعیتی از استان اصفهان آمده بود، بیش از چهل اتوبوس و این لحظات آماده می‌شدیم برای آن اجتماع پرشور؛ چفیه‌ها را سر می‌کردیم و یکی یکی با نظم خاصی کنار هم و پشت‌سر هم می‌نشستیم. خادمان پرچم‌هایی با شعار «فلسطین کلید رمزآلود فرج است» و عکس زیبا حاج قاسم را به دست‌مان می‌دادند تا در مراسم با افتخار آن را دست گرفته و بالا ببریم.

همه جمع شدیم و معرکه بزرگ و حماسی مادر دختری در مصلی کرمان طنین گرفت؛ همه باهم یک صدا شعار می‌دادیم و می‌گفتیم: «حسین حسین شعار ماست شهادت افتخار ماست، وای اگر خامنه‌ای حکم جهادم دهد ارتش دنیا نتواند که جوابم دهد و…» عجب صحنه‌ای بود، چقدر دلنشین و پرغرور بود؛ آری باید بگویم که مردم و زنان میهن من چنین دلاوران غیوری هستند که همچون زینب کبری نمی‌گذارند علم این امت و ملت زمین بماند و خود به دل معرکه می‌زنند.

آرام آرم باید برای رفتن به بیت آماده می‌شدیم؛ بار خود را سبک کردیم، برای بغل دستی خود به یاد شهدا و با مداحی «حسین حسین میگیم می‌رویم کربلا» سربند برای هم بستیم، علم یا زهرا، یا مهدی و… را به دست گرفتیم، مداحی در باند پخش شد و پیاده‌روی ما از مصلی تا بیت آغاز شد؛ عجب قاب دشمن سوزی بود، عجب اتحادی بین‌مان موج می‌زد؛ چه مسیری را طی کردیم تا رسیدیم به بیت؛ آسمان اشک شوق می‌ریخت، خیابان‌ها بوی خاک و گل گرفته بودند، جمعیت دو هزار نفره ما ازدحامی را به وجود آورده بود که جای سوزن انداختن نداشت...

به بیت‌الزهرا (س) رسیدیم، جایی که حاج قاسم آن را به عشق حضرت فاطمه ساخت و در آن برای پرورش امت و اسلام، مراسم و فعالیت‌های مختلفی را انجام می‌داد؛ چه جایی بود، چه معنویتی داشت، چه حس و حالی در آن نهفته بود، گویا به چند مکان به طور هم‌زمان سفر کرده بودم… از گلیم پهن شده آبی رنگ زیبا که وصف حال دیدارهای رهبری را داشت گرفته تا فرش حرم امام حسین، حضرت زینب و ضریح قدیمی حضرت رقیه که اطراف تابوت حاج قاسم، همرزمش و شهید گمنام قرار گرفته بود.

پس از گذشت ساعاتی در این بیت نورانی، نوبت به نقطه متفاوت سفر می‌رسد؛ قرارمان ساعت عاشقی ۱:۲۰ در گلزار شهدای کرمان بود؛ همه اتوبوس‌ها آرام آرام رسیدیم که در بدو ورود توفیق دیدار شهید گمنام ۱۹ ساله نصیب‌مان شد؛ چه مهمانی‌ای بود آن شب… جوانی گمنام و هم سن و سال ما به استقبالمان آمده بود و چه لحظه‌ای از این زیباتر؟!ته دلم می‌گفتم «حاجی خوب بلده از دختراش استقبال کنه! شکلات، شیرینی پنجره‌ای، کیک، چایی و…؛ الحمدلله که چنین پدری دلسوز و مهربانی داریم.»

در بین برنامه‌ها یادی کردیم از دختر کوچولویی که به گلزار شهدا رفته بود تا شکلات پخش کند و برای سردار هم شکلات برد و سردار شکلات را با دستان خود در دهان نگین گذاشت؛ آری آن شب نگین هم میزبان ما بود و چقدر گریه کردیم با گریه‌هایش و چه خاطراتی مرور شد...

دقایقی بر سر مزار رفتیم و خوب درد و دل این روزهایمان را برای حاجی گفتیم، عاقبت بخیری خواستیم، توفیق شهادت و…. پس از زیارت مزار او، نوبت به زائرانش رسید و همه ما به‌دنبال مزار دختر کاپشن صورتی با گوشواره قلبی می‌گشتیم؛ مزاری که خیلی بزرگ نبود، حوالی قد و قواره یک دختر نحیف ۱.۵، ۲ ساله؛ چه صحنه‌ای بود، چقدر دردناک بود، فکر من پیش آن مردی بود که کل خانواده‌اش را در یک روز از دست داده و در آن لحظات ما بودیم که با دلی جا مانده در گلزار شهدا کرمان راه افتادیم و به اصفهان آمدیم…

کد خبر 750958

دیگر خبرها

  • ۱۱ هکتار از اراضی دولتی در جنوب کرمان رفع تصرف شد
  • روایت دختران حاج قاسم از اصفهان تا خانه پدری
  • وعده چمران برای عدم قطع درختان پارک لاله
  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار
  • نخستین جشنواره ملی گیاهان دارویی جنوب استان کرمان
  • از حصار کشی در پارک لاله تا وعده چمران مبنی بر عدم قطع درختان
  • زنگ خطر سگ‌های بلاصاحب و صاحب‌دار در جنوب کرمان به صدا در آمده است
  • خداحافظی احساسی: دیوار زرد اشک رویس را در آورد
  • انتقادات عجیب روحانی معروف از سبک زندگی مردم | همه‌تان باید کار کنید | حق ندارید همه چیز را گردن دولت بیاندازید!
  • خطر سیل در کمین نان مردم جنوب کشور